Als expatouder(s) kom je voor verschillende uitdagingen te staan, waaronder het behouden van de culturele identiteit van jouw kind(eren) terwijl jullie zich tijdelijk of permanent in een ander land bevinden. Een van de meest waardevolle geschenken die je jouw kind(eren) kunt geven, is de mogelijkheid om de Nederlandse taal (verder) te leren, zelfs als jullie duizenden kilometers van huis zijn verwijderd. Hieronder lees je 6 redenen waarom online Nederlands leren een slimme keuze is voor jouw kind(eren).

1. Behoud van culturele identiteit

Door de Nederlandse taal te leren, blijft jouw kind verbonden met zijn/haar roots en cultuur. Het biedt een gevoel van trots en identiteit, zelfs in een nieuwe omgeving.  

2. Versterkte band met familie en vrienden

Wanneer jouw kind een sterke kennis heeft van de moedertaal kan hij/zij makkelijker communiceren met familie en vrienden in België. Door de taal te spreken, kan jouw kind diepe en betekenisvolle relaties onderhouden, zelfs als jullie enkele jaren niet in België wonen.

3. Soepele terugkeer naar België

Wanneer de tijd aanbreekt om terug te keren naar België, zal jouw kind – dat vloeiend Nederlands spreekt – een soepele overgang ervaren. Hij/zij zal zich gemakkelijker aanpassen en zich sneller thuis voelen.

4. Toegang tot onderwijskansen

Wanneer jouw kind een goede kennis heeft van de Nederlandse taal, opent dit de deuren naar kwalitatief onderwijs in België. De kans op academisch succes en professionele groei in de toekomst is groter. 

5. Verrijkte leerervaring

Online Nederlands leren via Icha is zeer flexibel en biedt gepersonaliseerde aandacht. Zo matchen wij voor elke leerling een leerkracht die past bij het leerniveau en zelfs de interesses van jouw kind. Leren op zijn/haar eigen tempo, waar en wanneer het uitkomt dus. Dit zorgt voor een positieve leerervaring en verhoogt de kansen op succes. 

6. Zelfvertrouwen-boost

Wanneer jouw kind de moedertaal blijft beheersen en ontwikkelen, creëert hij/zij een gevoel van trots en zelfvertrouwen, waardoor je kind zich sterker zal voelen in een nieuw (leer)omgeving.

Voordelen van online Nederlands leren voor kinderen van expats

Neem vandaag nog de eerste stap! Helemaal vrijblijvend.

Klaar om te ontdekken hoe online Nederlands leren het leven van jouw kind(eren) kan verrijken? Vraag vandaag nog een gratis proefles aan en ontdek de voordelen zelf. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *