Als expatfamilie sta je voor de uitdagende taak om je aan te passen aan een nieuwe omgeving, terwijl je tegelijkertijd de band met je thuisland en -cultuur wilt behouden. Een van de meest ambitieuze aspecten daarvan is ervoor zorgen dat je kinderen hun moedertaal blijven spreken en begrijpen. Dit is niet alleen belangrijk voor hen als persoon, maar ook voor het contact met familie en vrienden in België.

De wereld als klaslokaal: de voordelen van online leren

Het goede nieuws is dat online leren een fantastische oplossing biedt om deze uitdaging aan te gaan. Op deze manier kunnen kinderen, ongeacht waar ter wereld, Nederlands leren en onderhouden in een vertrouwde en boeiende context. Denk aan de mogelijkheden die dit biedt: 

  • je kinderen kunnen moeiteloos gesprekken blijven voeren met hun grootouders,
  • ze kunnen verhalen blijven delen met vrienden in Vlaanderen,
  • ze kunnen blijven deelnemen aan Nederlandstalige evenementen,
 
Alsof ze nooit zijn weg geweest.
Nicolaas en Gerrit - online les Nederlands

“Onderzoek toont aan dat kinderen die opgroeien met een sterke basis in hun moedertaal, later gemakkelijker andere talen leren.

Meertaligheid

De moedertaal blijven beheersen opent de deuren naar een meertalige toekomst voor je kinderen. Onderzoek toont aan dat kinderen die opgroeien met een sterke basis in hun moedertaal, later gemakkelijker andere talen leren. Dit is een onmisbare vaardigheid in onze geglobaliseerde wereld.

Flexibiliteit

Daarnaast biedt online leren een flexibiliteit die onmisbaar is voor het vaak hectische leven van expatgezinnen. De Nederlandse lessen worden op jouw schema afgestemd, zodat leren niet nog een stressfactor wordt, maar een verrijkende ervaring die naadloos aansluit bij de levensstijl van je gezin.

Continuïteit in onderwijs

Ongeacht hoe vaak jullie als gezin verhuizen, online (Nederlands) leren zorgt voor een stabiele onderwijservaring. Cruciaal voor kinderen die vaak veranderingen meemaken omwille van de carrière van hun ouders. Een consistent lesprogramma houdt de leerflow gaande en zorgt ervoor dat je kinderen geen fundamentele leerstof missen.

Leren op maat

Elk kind is anders. En online leren snapt dat. De lessen passen zich aan aan wat jouw kind nodig heeft, of ze nu extra hulp kunnen gebruiken bij het onderhouden van hun Nederlands of juist meer uitdaging zoeken. Deze persoonlijke touch zorgt ervoor dat ze hun leerpotentieel volledig kunnen benutten, waar ter wereld ze ook zijn.

Internationaal maatwerkonderwijs

Het doel van Icha? Zorgen dat jouw kinderen de Nederlandse taal machtig blijven zolang jullie niet in België wonen. 

We hebben dan ook ons platform specifiek ontworpen om expatgezinnen zoals dat van jullie te ondersteunen. Met Icha krijgen je kinderen de ondersteuning om deze belangrijke verbinding met thuis levend te houden, terwijl jullie samen de wereld verkennen.

Benieuwd of de Icha leermethode een match is met jouw kind(eren)? In een proefles maak je samen met je kind kennis met onze manier van lesgeven en de leerkracht. Nadien beslis je of je verder met ons in zee gaat of niet. Niets te verliezen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *