Waarom kiest Icha voor Game Based Learning?

Hoe het gebruik van games kinderen sneller een taal doet leren.

Een meertalige opvoeding achter de kiezen hebben, is een groot pluspunt als je het later als ondernemer wil maken.  Weinigen beseffen dat het Spaans, meer nog dan het Engels, een wereldtaal is die je kans op de arbeidsmarkt danig vergroot.  Het is na het Mandarijns de tweede meest gesproken taal ter wereld.  Maar hoe leer ik mijn kind Spaans spreken?  En waar kan mijn kind Spaanse les volgen?

Spaans leren kan een uitdaging zijn, vooral voor tieners. Maar wat als er een manier was om het leren van Spaans leuk en boeiend te maken? Wat als er een manier was om tieners te motiveren om hun Spaanse vaardigheden te verbeteren? Dat is waar Minecraft om de hoek komt kijken.

Minecraft is een populaire videogame die veel jongeren kennen en graag spelen. Maar wist u dat Minecraft ook kan worden gebruikt als hulpmiddel bij het leren van talen, zoals Spaans?

  1. Minecraft biedt een interactieve leerervaring: Minecraft is een zeer interactief spel dat tieners aantrekt. Door Minecraft te gebruiken bij het leren van Spaans, blijven zij gemotiveerd door deze interactieve leerervaring.
  2. Minecraft is een veilige leeromgeving: Het biedt een niet-bedreigende omgeving waarin tieners hun Spaanse vaardigheden kunnen oefenen zonder angst voor fouten.
  3. Minecraft bevordert samenwerking: Minecraft is ontworpen om samen te spelen. Dit betekent dat tieners hun Spaanse vaardigheden kunnen oefenen door te communiceren en samen te werken met andere spelers.
  4. Minecraft is aanpasbaar: Minecraft kan worden aangepast aan het niveau van de student. Dit betekent dat zij op hun eigen niveau kunnen werken en dat ze zich niet overweldigd hoeven te voelen.
  5. Minecraft stimuleert creativiteit: Minecraft biedt tieners de mogelijkheid om hun eigen creatieve ideeën uit te werken. Hierdoor kunnen ze de Spaanse taal gebruiken om hun creatieve concepten te delen en uit te leggen.

 

Het gebruik van Minecraft bij het leren van Spaans is voor veel kinderen en jongeren een krachtige manier om hun Spaanse vaardigheden te verbeteren.